Збирка задачи по финансиска математика

Atanasova-Pacemska, Tatjana and Koceva Lazarova, Limonka (2017) Збирка задачи по финансиска математика. ISBN 978-608-244-468-0.

Full text not available from this repository.

Abstract

Збирката задачи по финансиска математика го следи учебникот Финансиска математика и е направена како учебно помагало на студентите. Ќе помогне за полесно совладување на материјалот којшто е предвиден со курсот Финансиска математика на насоките математика и бизнис информатика на
Факултетот за информатика,како и на повеќе насоки на Економски факултет. Во збирката задачи по Финансиска математика се дадени решени практични примери, како и нерешени задачи за самостојна проверка на знаењата на студентите. Збирката задачи изобилува со многу, детално решени и објаснети примери кои би им овозможиле на студентите полесно совладување и практицирање на знаењата од областа на финансиската математика

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Natural sciences > Matematics
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Tatjana A. Pacemska
Date Deposited: 28 Feb 2018 11:14
Last Modified: 28 Feb 2018 11:14
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19154

Actions (login required)

View Item View Item