Финансиска математика

Atanasova-Pacemska, Tatjana and Koceva Lazarova, Limonka (2017) Финансиска математика. Универзитет „Гоце Делчев" - Штип, Штип. ISBN 978-608-244-467-3

Full text not available from this repository.

Abstract

Овој учебник го опфаќа наставниот материјал од
едносеместралниот курс по Финансиска математика за студентите на студиските програми математика и бизнис
информатика, како и за студентите од повеќе студиски програми на Економскиот факултет. Поради тоа, напишан е на понепосреден и поразбирлив начин, а најголем дел од
формулите се изведени без користење на строги математички докази, за да студентите се запознаат со основните поими
од финансиската математика, да ги прифатат истите и да се оспособат за нивна практична примена. Збогатен е
со избор на различни примери и проблеми од реалниот свет кои се решаваат со инструментите на финансиската математика.

Item Type: Book
Subjects: Natural sciences > Matematics
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Tatjana A. Pacemska
Date Deposited: 28 Feb 2018 11:12
Last Modified: 28 Feb 2018 11:13
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19153

Actions (login required)

View Item View Item