Практикум за вежби по Наследно право

Ampovska, Marija (2012) Практикум за вежби по Наследно право. . (Unpublished)

[thumbnail of наследно практикум.pdf] Text
наследно практикум.pdf

Download (1MB)

Abstract

Практикумот претставува учебничко помагало врз основа на кое се спроведуваат вежбите. Истиот ја прати содржината на наставната програма за предметот Наследно право и акцент става на практичната страна на оваа правна дисциплина во нашиот правен систем. Во него се опфатени темите за извори на наследното право, општи услови за настанување на наследно правен однос кои поединечно и подетално се разработуваат, нотарите како повереници на судот и нивното учество во оставинската постапка и наследно-правните договори. Материјата за наставните единици се разгледува преку одредби од законите релеванти за одредено прашање, примери од судска пракса, вклучувајќи решенија, тужби, пресуди, начелни ставови и слично, вежби креирани од асистентот за остварување интерактивност, како и обрасци на наследно-правните договори.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Marija Radevska
Date Deposited: 26 Nov 2012 07:08
Last Modified: 28 Jan 2015 12:23
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/1889

Actions (login required)

View Item View Item