Ромите во текот на претходните анализи на Рамковниот договор

Kosevaliska, Olga and Nikodinovska Krstevska, Ana and Tusevska, Borka (2017) Ромите во текот на претходните анализи на Рамковниот договор. Здружение на правата на Ромите - Штип, Штип. ISBN 978-608-245-243-2

[thumbnail of Romite vo tekot na prethodnite analizi na Ramkovniot dogovor_2017_pdf.pdf] Text
Romite vo tekot na prethodnite analizi na Ramkovniot dogovor_2017_pdf.pdf - Published Version
Restricted to Registered users only

Download (2MB)

Abstract

Книга претставува една од активностите коишто се спроведени во рамките на проектот Мрежа на ромски граѓански организаци, под раководство на Здружението на правата на Ромите - Штип.
Во книгата се прави анализа на досегашните документи коишшто вршеле анализа на Рамковниот договор.
Ова со цел да се утврди застапеноста на Ромите во претходните анализи на договорот, наспроти застапеноста на Албанците или пак другите малцински населенија во Република Македонија.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Political Science
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Ana Nikodinovska Krstevska
Date Deposited: 18 Jan 2018 09:06
Last Modified: 18 Jan 2018 09:06
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18769

Actions (login required)

View Item View Item