Од анови до хотели од меани до ресторани

Dimitrov, Nikola and Veljanov, Trajan (2017) Од анови до хотели од меани до ресторани. University Goce Delcev. ISBN 978-608-244-434-5

[thumbnail of Никола В. Димитров, Трајан Вељанов,Од анови до хотели Од меани до ресторани.pdf]
Preview
Text
Никола В. Димитров, Трајан Вељанов,Од анови до хотели Од меани до ресторани.pdf

Download (8MB) | Preview
[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
Korica,Od Anovi do hoteli od meani do restorani.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Книгава, која ја презентираме, е уникатна од ваков карактер во Република Македонија, можеби и пошироко. Ова популарно издание, насловено „Од анови до хотели и од меани до ресторани“ е историско – географски туристички водич на Република Макеоднија, кој го третира пред туристичкиот период. Всушност, ова издание е мал дел од опширниот материјал на научно истражувачкиот проект насловен: „Историско – географски пресек на туризмот и угостителството во Република Македонија“. Преку, водичот се обидуваме да навлеземе во историјата на пред туристичките движења кои се одвивале на тлото на Република Македонија, а кои досега не беа сеопфатнo истражени и проучени. Со водичот го презентираме континуитетот дека на тлото на Р. Македонија се среќаваат угостителски и сместувачки капацитети уште од најстари времиња, со што се навлегува длабоко во минатото.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 19 Dec 2017 09:56
Last Modified: 19 Dec 2017 09:56
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18756

Actions (login required)

View Item View Item