Просторни и регионални перспективи на Штип и очекувани туристички импликации

Dimitrov, Nikola and Josheski, Dushko and Miteva, Natasa (2017) Просторни и регионални перспективи на Штип и очекувани туристички импликации. Зборник на трудови од втората меѓународна научно - стручна конференција „Состојби и перспективи во туризмот, економијата и бизнис логистиката“, 27 Мај 2017, Штип. pp. 253-272. ISSN ISBN 978-608-244-444-4

[thumbnail of Korica zbornik.pdf]
Preview
Text
Korica zbornik.pdf

Download (1MB) | Preview
[thumbnail of Zbornik na trudovi FTBL Konferencija, 27 maj 2017, trud str.253-272.pdf]
Preview
Text
Zbornik na trudovi FTBL Konferencija, 27 maj 2017, trud str.253-272.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Основната цел е утврдување на просторно - планската и гравитациона моќ на Штип кон регионот на Источна Македонија кон Скопје, и обратно. Утврдување на просторно-планската и геостратешка перспектива на Штип во 21 век.
Штип нов стратешки просторно - регионален центар со нова патна мрежа, карго гасовод, вештачка акумулација,
индустриска зона, ветерници и сл.
Утврдување на влијанието на новата стратешка положба на Штип и импликации врз туризмот.
Проширување и збогатување на туристичката понуда и продукција со нови содржини и туристички зони во околината.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 19 Dec 2017 08:11
Last Modified: 19 Dec 2017 08:11
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18755

Actions (login required)

View Item View Item