Иновативни идеи за развој на туризмот во Југоисточниот регион на Република Македонија

Dimitrov, Nikola and Magdinceva Sopova, Marija and Cukleva Anastasovska, Jovanka (2017) Иновативни идеи за развој на туризмот во Југоисточниот регион на Република Македонија. Зборник на турудови од втората меѓународна научно - стручна конференција „Состојби и перспективи во туризмот, економијата и бизнис логистиката“, 27 мај 2017, Штип. pp. 169-178. ISSN ISBN 978-608-244-444-4

[thumbnail of Korica zbornik.pdf]
Preview
Text
Korica zbornik.pdf

Download (1MB) | Preview
[thumbnail of Zbornik na trudovi FTBL Konferencija, 27 maj 2017, trud str.169-178.pdf]
Preview
Text
Zbornik na trudovi FTBL Konferencija, 27 maj 2017, trud str.169-178.pdf

Download (532kB) | Preview

Abstract

Природните убавини, чистата околина, исполнета со езера, планини, водопади, термални води, етно-села, манастири, како и локалните манифестации, традиционалната храна гостопримството претставуваат предуслови за формирање на оригинална туристичка понуда. Со цел привлекување на поголем број туристи преку кои ќе се поттикне развојот на туризмот во овој регион, потребна е примена на соодветен иновативен пристап во креирањето на понудата и прилагодување на дејноста на работа на малите претпријатија во областа на туризмот. Основна цел на овој труд е да укаже на улогата и значајноста на иновативната туристичка понуда како основен фактор за развој на туризмот.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 19 Dec 2017 08:10
Last Modified: 19 Dec 2017 08:10
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18754

Actions (login required)

View Item View Item