Прирачникза методот математички лавиринт: зголемување на нивото на знаење преку решавање на математички проблеми

Lazarovska, Marija and Atanasova-Pacemska, Tatjana and Miteva, Marija and Koceva Lazarova, Limonka (2017) Прирачникза методот математички лавиринт: зголемување на нивото на знаење преку решавање на математички проблеми. ISBN 978-608-66136-1-7.

[thumbnail of Прирачник за методот Математички лавиринт, MKД.pdf]
Preview
Text
Прирачник за методот Математички лавиринт, MKД.pdf

Download (5MB) | Preview
Official URL: http://math-labyrinth.eu

Abstract

Во согласност со приоритетите поставени од Европската комисија, а во врска со потребата на наставниците за нови пристапи во изучувањето на математиката, во 2015 година беше поднесена апликација за финансирање на проектот Математички лавиринт од страна на програмата Еразмус+ во Клучна акција 2 – Стратешко партнерство за иновации и размена на добри практики.
Целта на овој проект е развивање на методологија за учење и подучување математика преку креирање на Интерактивна книга која ќе ја користат и учениците и наставниците. Ова е прирачник кој ја објаснува употребата на оваа интерактивна книга.Оваа книга ќе ги стави учениците во центарот на вниманието и ќе ги предизвика да почнат да решаваат проблеми и да изнаоѓаат решенија за нив. Преку овозможени инструкции на секој чекор во процесот на решавање, книгата има за цел да ја зголеми мотивацијата кај учениците за разбирање на математичкиот проблем.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Natural sciences > Matematics
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Tatjana A. Pacemska
Date Deposited: 15 Dec 2017 09:40
Last Modified: 15 Dec 2017 09:40
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18710

Actions (login required)

View Item View Item