Истражување на туристичката понуда на тиквешкиот регион

Koteski, Cane and Jakovlev, Zlatko and Miteva, Ivana (2017) Истражување на туристичката понуда на тиквешкиот регион. In: Втора меѓународна научно-стручна конференција ,,Состојби и перспективи во туризмот, економијата и бизнис логистиката“, 27 May 2017, Stip, Macedonia.

[thumbnail of Istrazuvanje na turistickata ponuda na tikveskiot region.pdf]
Preview
Text
Istrazuvanje na turistickata ponuda na tikveskiot region.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Во овој труд е опфатена туристичката понуда на Тиквешкиот регион, дали тој е способен да ја задоволи потребата на сегашните, како и на идните туристи. Во истражувањето се опфатени неколку клучни сегменти за туризмот и како тие ја задоволуваат потреба на туристите во овој регион, колку и како се застапени сместувачките и угостителските објекти, дали туристичката дестинација е сообраќајно достапна за туристите, и дали може да ја задоволи потребата за анимација на туристите и што може да понуди за тоа прашање. Опфатени се неколку поважни споменици на културата како и природни убавини кој се клучен фактор за развој на туризмот во овој регион.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 13 Dec 2017 14:37
Last Modified: 13 Dec 2017 14:37
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18651

Actions (login required)

View Item View Item