Значење на дигиталната библиотека во универзитетското образование

Koleva Gudeva, Liljana and Mitrev, Sasa and Boev, Blazo and Barbareev, Kiril (2017) Значење на дигиталната библиотека во универзитетското образование. Библиотекарство, 34 (1-2). pp. 36-41. ISSN 1409-9357

[thumbnail of Gudeva et all., Bibliotekarstvo2017.pdf]
Preview
Text
Gudeva et all., Bibliotekarstvo2017.pdf

Download (818kB) | Preview

Abstract

Новите информатички и комуникациски технологии, како и новите техники за истражување и учење, наложија промовирање на современ пристап во методите на настава и истражување на универзитетите. Тоа создаде потреба за промоција на нов и современ пристап во библиотекарството, што беше и водечка идеја во формирањето на првата електронската универзитетска библиотека во Република Македонија. Е-библиотеката на Универзитетот „Гоце Делчевˮ во Штип отвори нов мултимедијален пристап за брза, точна, и бесплатна информација за студентите, вработените и останатите корисници на оваа е-библиотека.
Клучни зборови: е-билиотека, студенти, самоефикасност, високо образование.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Other humanities
Divisions: UGD Centers and Institutes
Depositing User: Liljana Koleva Gudeva
Date Deposited: 12 Dec 2017 11:05
Last Modified: 12 Dec 2017 11:05
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18598

Actions (login required)

View Item View Item