Анализа на резултатите од изработка на ходник во шкрилец со примена на две технологии во рудник „Саса“

Doneva, Nikolinka and Despodov, Zoran and Ivanovski, Dejan and Hadzi-Nikolova, Marija and Mijalkovski, Stojance (2017) Анализа на резултатите од изработка на ходник во шкрилец со примена на две технологии во рудник „Саса“. Podeks-Poveks '17, 10. pp. 135-141. ISSN 978-608-242-019-6

[thumbnail of Podex Nikolinka Doneva.pdf]
Preview
Text
Podex Nikolinka Doneva.pdf

Download (1MB) | Preview
Official URL: http://www.srgim.org.mk

Abstract

Во овој труд се презентирани резултатите од изработката на ходник во работна средина шкрилец. При оваа изработка применети се две технологии, постојната и иновативна технологија. Истражувањето е вршено во рудник за олово и цинк „Саса“, М.Каменица. Потоа е извршена анализа на добиените резултати во поглед на квалитет и брзина на изработка, како и трошоци за изработка на 1 m’ од подземниот ходник.

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Nikolinka Doneva
Date Deposited: 11 Dec 2017 13:00
Last Modified: 11 Dec 2017 13:00
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18573

Actions (login required)

View Item View Item