Интерна скрипта за предавања Римско право, први дел

Hadji-Janev, Metodi and Ampovska, Marija (2011) Интерна скрипта за предавања Римско право, први дел. . (Unpublished)

[thumbnail of интерна скрипта за предавања римско право.pdf] Text
интерна скрипта за предавања римско право.pdf

Download (1MB)

Abstract

Овој материјал е наменет за изучување на предметот Римско право, поточно се работи за првиот дел од материјалот што студентите го изучуваат во рамки на наставната програма по Римско право. Тој содржи теоретски осврт на изворите, римското лично право и еден дел од римското имотно право. Во него се обработени најзначајните институти на римското право кои се од значење за запознавање и изучување на римското право, но и негово ставање во служба на изучување на правната наука од денешен аспект.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Marija Radevska
Date Deposited: 24 Nov 2012 12:54
Last Modified: 28 Jan 2015 12:23
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/1843

Actions (login required)

View Item View Item