Интерна скрипта за вежби по Римско право, први дел

Ampovska, Marija (2010) Интерна скрипта за вежби по Римско право, први дел. . (Unpublished)

[thumbnail of римско скрипта.pdf za repozitorium 1.pdf] Text
римско скрипта.pdf za repozitorium 1.pdf

Download (1MB)

Abstract

Вежбите по Римско право се замислени како утврдување на знаењата кои студентите ќе ги стекнат на предавањата. За таа цел тие се изведуваат како практичен дел од наставата. Целта на вежбите е да го поттикне размислувањето на студентите за одредени прашања и да развие дискусија меѓу нив, а материјалите се подготвени во интерес на оваа цел и содржат нагласување на основните поими од римското право, како и одредби од римското право преку чие толкување студентите треба да ги препознаваат институтите на римското право и да ги утврдат своите познавања на истите.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Marija Radevska
Date Deposited: 24 Nov 2012 08:48
Last Modified: 28 Jan 2015 12:24
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/1841

Actions (login required)

View Item View Item