Целта ни е да прераснеме во Агенција препозналива на глобално ниво

Darkovska-Serafimovska, Marija (2014) Целта ни е да прераснеме во Агенција препозналива на глобално ниво. Фармацевтски информатор. ISSN 1409-8784

[thumbnail of FI 39.pdf]
Preview
Text
FI 39.pdf

Download (4MB) | Preview
[thumbnail of Darkovska_Serafimovska_intervju.pdf]
Preview
Text
Darkovska_Serafimovska_intervju.pdf

Download (165kB) | Preview

Abstract

Целта на Агенцијата за лекови е да стане клучен и препознатлив фактор во здравствениот систем кој преку стручна и регулаторна активност ќе обезбеди достапност на безбедни, ефикасни и калитетни лекови и медицински средства за општа благосостојба на граѓаните на Република Македонија и јавното здравје во целина, преку мобилизација на севкупниот експертски потенцијал во Република Македонија и јакнење на соработката со Европската Агенција за лекови, Светската здравствена организација, мрежата на овластени лаборатории за контрола на квалитетот (OMCL), како и билатерална соработка со националните регулаторни органи.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Marija Darkovska-Serafimovska
Date Deposited: 04 Oct 2017 09:49
Last Modified: 04 Oct 2017 09:49
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18155

Actions (login required)

View Item View Item