Планирање и спроведување стратегии за логистички центри: анализа на случајот ДБ Шенкер

Trpevska, Monika (2017) Планирање и спроведување стратегии за логистички центри: анализа на случајот ДБ Шенкер. Masters thesis, University of Goce Delcev.

[thumbnail of Моника Трпевска - Магистерски труд.pdf]
Preview
Text
Моника Трпевска - Магистерски труд.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Овој магистерски труд укажува на важноста и ширењето на логистичките центри, како и постојаната надградба за нивно непречено функционирање.
Составен од вкупно три делови, овој труд последователно ја објаснува суштината на логистичките центри, дефинициите, односно т.н. концептуална рамка, методологија на трудот, дел за планирање на логистичките центри и емпириското истражување, односно студијата на случај анализа на компанијата ДБ Шенкер и видувањата за функционирање на логистичките центри до 2030 година.
Во оваа студија се користи методот за истражување на двете студии, како и два вида податоци: основни податоци и секундарни податоци.

Клучни зборови: транспорт, предвидувања, животната средина, логистички менаџмент

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Vaska Zdravkova
Date Deposited: 20 Jun 2017 13:30
Last Modified: 20 Jun 2017 13:30
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17925

Actions (login required)

View Item View Item