Анатомија на вилици и дентална морфологија - Скрипта

Papakoca, Kiro and Mitevski, Kiril and Apostoloski, Pavle and Petrovski, Mihajlo (2017) Анатомија на вилици и дентална морфологија - Скрипта. ISBN 978-608-244-406-2.

Full text not available from this repository.

Abstract

Пред вас се наоѓа скриптата по предметот Анатомија на вилиците и дентална морфологија, ракопис со чија што помош ќе запливате во водата на денталната медицина. Оваа скрипта ги содржи описите на сите анатомски делови на вилиците и околувиличните структури. Исто така во неа се опишани и сите морфолошки карактеристики на поедините заби.
Се надеваме дека оваа скрипта ќе Ви помогне за понатомошното надрградување.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Kiro Papakoca
Date Deposited: 19 Jun 2017 11:48
Last Modified: 19 Jun 2017 11:49
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17909

Actions (login required)

View Item View Item