Можности и перспективи за развој на туризмот во сливот на Црна Река

Koteski, Cane and Dimitrov, Nikola and Jakovlev, Zlatko and Apostolov, Mico and Atanasovski, Drasko and Magdinceva Sopova, Marija and Temelkov, Zoran and Josheski, Dushko and Miteva Kolevska, Natasa and Serafimova, Mimoza and Namicev, Petar and Mojsov, Kiro (2017) Можности и перспективи за развој на туризмот во сливот на Црна Река. [Project] (Submitted)

[thumbnail of Naucen proekt na UGD-Stip, Moznosti i perspektivi za razvoj na turizmot vo slivot na Crna Reka.pdf]
Preview
Text
Naucen proekt na UGD-Stip, Moznosti i perspektivi za razvoj na turizmot vo slivot na Crna Reka.pdf

Download (89kB) | Preview
Official URL: https://goo.gl/HqMBdW

Abstract

Ова истражување има научна и практична цел. Научната цел се однесува на одредени теренски и теоретски сознанија за можностите и условите за развој на туризмот во сливот на Црна Река во југозападниот дел на Република Македонија, а практичната цел е поврзана со одредена имплементација на теоретските сознанија во практиката. Според тоа, практичната цел на ова истражување има широки димензии, бидејќи треба да ги мобилизира сите фактори кои непосредно и посредно се инволвирани во туризмот, т.е. се заинтересирани за истражување на оваа проблематика во нашата држава.

Item Type: Project
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 12 Jun 2017 09:37
Last Modified: 06 Dec 2018 11:24
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17878

Actions (login required)

View Item View Item