Ivanova, Violeta (2017) Фенолна карактеризација на црвени вина во различни фази на производство. In: Тохем ЕНО Семинар, 26 Apr 2017, Demir Kapija, Macedonia.
Preview |
Text
Ivanova-Petropulos-Prezentacija-Tohem-26.04.2017.pdf Download (1MB) | Preview |
Preview |
Text
Програма Тохем ено семинар 2017.pdf Download (161kB) | Preview |
Abstract
Во овој труд презентирани се резултати за индивидуални фенолни соединенија определени со високо-ефикасна течна хроматографија (HPLC) во вина произведени со различни технолошки постапки. Следени се содржините на фенолини соединенија во различни фази на производството, вклучувајќи: шира, алкохолна ферментација и зреење. Забележани се промени на фенолите кои влијаат и на квалитетот на вината.
Item Type: | Conference or Workshop Item (Lecture) |
---|---|
Subjects: | Natural sciences > Chemical sciences Agricultural Sciences > Other agricultural sciences |
Divisions: | Faculty of Agriculture |
Depositing User: | Violeta Ivanova Petropulos |
Date Deposited: | 18 Dec 2017 14:21 |
Last Modified: | 18 Dec 2017 14:21 |
URI: | https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17844 |
Actions (login required)
View Item |