Фактори кои влијаат за развод на брак и последици од разводот и компаративните показатели во соседството

Burlijovska, Katerina (2015) Фактори кои влијаат за развод на брак и последици од разводот и компаративните показатели во соседството. Masters thesis, University of Goce Delcev.

[thumbnail of Magisterski trud - Katerina Burlijovska.pdf]
Preview
Text
Magisterski trud - Katerina Burlijovska.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Во магистерска тема: „Фактори кои влијаат за развод на брак и последици од разводот и компаративните показатели во соседството“ ќе ги опфатам начините, условите и постапката за склучување на брак согласно со законот за семејство во Р.Македонија, факторите и последиците кои доведуваат до разводот на брак во нашата држава, како и во Англија, Германија, Франција, Сад, Русија.
Потоа ќе бидат опфатени и постапките за развод на бракови во Р. Македонија, како и компаративните, статистички показатели за бројот на склучени и разведени бракови во Р.Македонија и Р.Бугарија.
Клучни зборови: брак, развод на брак .

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: Humanities > Other humanities
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Aleksandar Tolev
Date Deposited: 10 Apr 2017 09:48
Last Modified: 10 Apr 2017 09:48
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17680

Actions (login required)

View Item View Item