Стекнување и развивање на преведувачко-толкувачките компетенции кај студентите на насоката за преведување и толкување преку примена на најновите транслатолошки достигнувања и технологии

Daskalovska, Nina and Kuzmanovska, Dragana and Jakimovska, Svetlana and Marolova, Darinka and Velinova, Eva and Karanikikj Josimovska, Jovana and Belcev, Tole and Petkovska, Biljana and Basovska, Meri (2016) Стекнување и развивање на преведувачко-толкувачките компетенции кај студентите на насоката за преведување и толкување преку примена на најновите транслатолошки достигнувања и технологии. [Project] (Submitted)

[thumbnail of proekt-1.pdf]
Preview
Text
proekt-1.pdf

Download (427kB) | Preview
Official URL: https://goo.gl/sQQW26

Abstract

Предмет на истражување на проектот се придобивките од примената на најновите транслатолошки достигнувања и технологии за студентите – идни преведувачи и толкувачи.
Цел на проектот е стекнување и развивање на преведувачко-толкувачките компетенции кај студентите на насоката за преведување и толкување во поглед на: копјутерски-потпомогнатото преведување, конференциското толкување, судското преведување и преводот на книжевни текстови.Целна група: студентите на групите за преведување и толкување од сите групи застапени на Филолошкиот факултет во Штип

Item Type: Project
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Darinka Marolova
Date Deposited: 03 Apr 2017 11:11
Last Modified: 04 Dec 2019 09:43
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17521

Actions (login required)

View Item View Item