Микроекономија и Макроекономија (избрани теми)-практикум (збирка задачи)

Josheski, Dushko and Apostolov, Mico (2017) Микроекономија и Макроекономија (избрани теми)-практикум (збирка задачи). ISBN 978-608-244-369-0.

Full text not available from this repository.

Abstract

Познавањето на микроекономските фундаменти во голема мера подразбира еден напор да се запознаат агрегатните економски феномени условени од однесувањето на индивидуалните економски субјекти, и нивните интеракции. Овие интеракции може да бидат и пазарни и непазарни. Овие интеракции понатаму се спојуваат заедно, поради непријатното чувство кај економистите во 1950-тите и 1960-тите со постоењето на две суп дисциплини, микроекономија и макроекономија, а двете, всушност, ги објаснуваат карактеристиките на економијата како целина.
Овој практикум опфаќа теми од микроекономската и макроекономската анализа. Материјалот е поделен како во тематските поглавја на скриптата по микроекономија и макроекономија со тоа што во практикумот има решени задачи од избраните поглавја.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Dusko Josevski
Date Deposited: 10 Feb 2017 11:58
Last Modified: 10 Feb 2017 11:58
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17294

Actions (login required)

View Item View Item