Иновативни методи во учењето и проучувањето на чувствителни и контроверзни историски теми

Josimovska, Verica (2016) Иновативни методи во учењето и проучувањето на чувствителни и контроверзни историски теми. Зборник на трудови од Научно - стручна трибина „Предизвиците и перспективите на учителската професија“. pp. 62-66.

[thumbnail of Sodrzina -zbornik.pdf]
Preview
Text
Sodrzina -zbornik.pdf

Download (599kB) | Preview
[thumbnail of tekst.pdf]
Preview
Text
tekst.pdf

Download (385kB) | Preview
[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
Zbornik 2016.pdf

Download (122kB) | Preview

Abstract

Брзата политичка транзиција во Источна Европа од деведесеттите години на минатиот век, повторно го наметна разгледувањето на пишаната историја, особено во земјите каде се цензурирани одредени настани и личности во изминатиот период. Посебно големо интересирање се јавува за историските факти презентирани преку конкретни историски сведоштва кои се понудени во почетокот на деведесеттите години поткрепени со усни сведоштва.
Клучни зборови: историски факти, настава, мултиперспективност

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Verica Josimovska
Date Deposited: 09 Feb 2017 11:57
Last Modified: 09 Feb 2017 12:04
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17224

Actions (login required)

View Item View Item