Кабинетот по историја - учителка на животот

Josimovska, Verica (2016) Кабинетот по историја - учителка на животот. Зборник на трудови од Научно - стручна трибина „Учителот и средината за учење и развој “, Факултет за образовни науки, Штип. pp. 21-24.

[thumbnail of zbornik- sodrzina.pdf]
Preview
Text
zbornik- sodrzina.pdf

Download (624kB) | Preview
[thumbnail of tribina tekst.pdf]
Preview
Text
tribina tekst.pdf

Download (447kB) | Preview
[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
tribina.pdf

Download (121kB) | Preview

Abstract

Наставните средства имаат извонредно едукативна функција во целокупниот наставен процес, почнувајќи од појавата и примената на класичните средства, па сѐ до пошироката примена на најсовремените електронски уреди. Во наставата по историја тоа најдобро се остварува преку работата во кабинетот - специјализирана училница, која ја заменува таканаречената класична училница.
Клучни зборови: настава по историја, кабинет, специјализирана училница

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Verica Josimovska
Date Deposited: 09 Feb 2017 11:45
Last Modified: 09 Feb 2017 12:01
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17219

Actions (login required)

View Item View Item