Упатство за планирање на спортски активности кај деца од предучилишна возраст

Tufekcievski, Aleksandar and Popovski, Zoran and Popeska, Biljana and Dimovski, Vlado and Aceski, Aleksandar and Dukoski, Goce and Kiroska, Elena (2016) Упатство за планирање на спортски активности кај деца од предучилишна возраст. Кондиција, 4. pp. 1-15. ISSN 1857-9620

[thumbnail of tufekcievski.pdf]
Preview
Text
tufekcievski.pdf

Download (625kB) | Preview

Abstract

Интегралниот приод и изборот на соодветни содржини е од суштинско значење за правилниот антрополошки развој на детето. Примарно значење во раната детска возраст имаат физичките вежби кои треба да бидат прецизно испланирани со што ќе се обезбеди позитивен ефект врз сите антрополошки карактеристики, вклучувајќи го и интелектуалниот развој.
Во текстот се дадени препораки за моторни активности кај деца до шест годишна возраст.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Biljana Popeska
Date Deposited: 06 Feb 2017 13:18
Last Modified: 06 Feb 2017 13:28
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17154

Actions (login required)

View Item View Item