Клиничка кинезитерапија

Nikolovska, Lence and Vasileva, Dance and Krstev, Toshe and Stratorska, Tamara (2016) Клиничка кинезитерапија. COBISS.MK-ID 101797386 . Национална и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски", Скопје, Универзитет „Гоце Делчев" - Штип, Факултет за медицински науки. ISBN 978-608-244-342-3

[thumbnail of Skripta]
Preview
Text (Skripta)
64616e63652e766173696c657661an (1).pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Широкиот дијапазон на лекување во кинезитерапијата се определува од
водечкото значење на локомоторниот апарат врз целосната секојдневна животна
дејност на пациентот, како и на моторната активност која е неопходен услов за
нормално функционирање на сите системи на организмот.
Сметаме дека ова издание на скрипта ќе помогне во подготовката на
физиотерапевтите по предметот Клиничка кинезитерапија и ќе допринесе за
зголемување на нивните знаења и вештини во областа на кинезитерапија кај повеќе
социјално значајни заболувања.
Скриптата Клиничка кинезитерапија може да им користи и на сите останати
читатели кои се интересираат за основните и современите принципи и концепти на
кинезитерапијата во целосниот алгоритам на лекување на пациенти со трауматски,
ортопедски, ревматски, кардиоваскуларни, респираторни и невролошки заболувања.

Item Type: Book
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Social Sciences > Educational sciences
Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Dance Vasileva
Date Deposited: 24 Jan 2017 15:12
Last Modified: 24 Jan 2017 15:12
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17003

Actions (login required)

View Item View Item