Право на договорите во меѓународниот промет - скрипта

Atanasoski, Drasko and Stojanovska-Stefanova, Aneta (2016) Право на договорите во меѓународниот промет - скрипта. ISBN 978-608-244-367-6.

Full text not available from this repository.

Abstract

Меѓународното стопанско право (како и на Правото на договорите во меѓународен промет ) се од меѓународен карактер, додека на меѓународните приватни права се скоро исклучително национални. Натаму, германската правна теорија ја поставува дилемата дали во предметот на Правото на договорите кои регулираат стопанско - политички односи пример: договор за помош на стопански неразвиени земји. При тоа, претежната теорија застанува на мислење дека доколку еден договор непосредно влијае врз можност за стопанисување, треба да се смета како извор, предмет на дисциплината Правото на договорите во меѓународниот промет (спогодби за царини, разни билатерални и други меѓународни договори итн ).

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Social Sciences > Law
Social Sciences > Political Science
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Aneta Stojanovska
Date Deposited: 17 Feb 2017 13:15
Last Modified: 17 Feb 2017 13:15
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16920

Actions (login required)

View Item View Item