Потенцијални ризици и опасности од елементарни непогоди врз средновековните православни цркви во Штип

Nacev, Trajce and Veselinov, Dragan (2016) Потенцијални ризици и опасности од елементарни непогоди врз средновековните православни цркви во Штип. Knowledge - International Journal, 12.1. pp. 417-420. ISSN 1857-92

[thumbnail of Scientific.pdf]
Preview
Text
Scientific.pdf

Download (795kB) | Preview

Abstract

Материјалните добра во градот Штип при појава на ризици и опасности од елементарни непогоди можат да бидат уништени или оштетени. Исто се однесува и на средновековните православни цркви кои претставуваат дел од овие материјалните добра. Со утврдување на потенцијалните ризици и опасности од елементарни непогоди врз овие цркви, ќе се овозможи превземање на соодветни мерки и активности за нивна заштита и спасување од ваквите појави.
Клучни зборови: Штип, ризици и опасности, средновековни православни цркви, заштита и спасување.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Other humanities
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 13 Dec 2016 14:54
Last Modified: 13 Dec 2016 14:54
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16824

Actions (login required)

View Item View Item