Преглед на позначајните туристички водичи

Metodijeski, Dejan and Golakov, Kostadin (2016) Преглед на позначајните туристички водичи. Зборник на трудови од Прва меѓународна научна конференција ФИЛКО - Филологија, култра и образование. ISSN ISBN: 978-608-244-308-9

[thumbnail of Metodijeski, Golakov.pdf]
Preview
Text
Metodijeski, Golakov.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Секојдневно во светот патуваат голем број на туристи кои посетуваат странски држави и територии. Дел од овие туристи за подобра навигација и запознавање на новите простори користат туристички водичи. Целта на овој труд е да биде направено дефинирање и преглед на позначајните туристички водичи во светот кои претставуваат еден од факторите за
развој на меѓународниот туризам. Во трудот е консултирана постоечката литература поврзана со туристичките водичи и прикажан е нивниот историски развој. За потребите на трудот е спроведено квалитативно истражување базирано на интернетот и табеларно се претставени важните публикации од оваа специјализирана туристичка литература, како во светски рамки така и во Република Македонија.

Клучни зборови: меѓународен туризам, туристички водичи, Република Македонија

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Kostadin Golakov
Date Deposited: 01 Dec 2016 15:01
Last Modified: 01 Dec 2016 15:01
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16740

Actions (login required)

View Item View Item