Education of health workers and improving the quality of health services

Panova, Gordana and Nikolovska, Lence (2016) Education of health workers and improving the quality of health services. Knowledge, International Journal Scientific Papers, 5 (13.2). pp. 285-289. ISSN 1857- 92

[thumbnail of poster%20sestrinstvo.pdf]
Preview
Text
poster%20sestrinstvo.pdf

Download (681kB) | Preview
[thumbnail of Scientific 13.22.pdf]
Preview
Text
Scientific 13.22.pdf

Download (826kB) | Preview

Abstract

Образованието има за цел да ја подигне свеста и да обезбедат можности за решавање на
проблеми кои доведуваат до подобрување на квалитетот на здравствените услуги. Образованието и
едукацијата на човекот преставуваат стекнување на знаења,вештини,способности,задоволување на
потребите,образовна компонента и стекнување животни и работни искуства, формирање ставови и
развивање критички однос кон работата. Образованието има за цел да ја подигне свеста и да обезбеди
можност за решавање на проблемите кои доведуваат до подобрување на квалитетот на здравствените
услуги. Квалитетот е важен фактор во реформите и потребите на современите промени во
образованието. Во време на брзи промени се бара постојано подобрување на услугите за здравствена
заштита и постигнување на квалитети.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Gordana Panova
Date Deposited: 02 Nov 2016 13:32
Last Modified: 02 Nov 2016 13:32
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16573

Actions (login required)

View Item View Item