Education and learning on communication skills, a requirement for improvement of the correlation doctor - patient

Panova, Gordana and Nikolovska, Lence (2016) Education and learning on communication skills, a requirement for improvement of the correlation doctor - patient. Knowledge: International Journal Scientific Papers, 5 (13.2). pp. 263-289. ISSN 1857-92

[thumbnail of poster2%20komun.pdf]
Preview
Text
poster2%20komun.pdf

Download (593kB) | Preview
[thumbnail of Scientific 13.2 (1)1.pdf]
Preview
Text
Scientific 13.2 (1)1.pdf

Download (956kB) | Preview

Abstract

Односите со јавноста се во функција на управување и имат задача да воспостават и да го
негуваат меѓусебно квалитетниот пристап помеѓу здравствените институции и јавноста, од која зависи и
успехот на организацијата. Односите со јавноста се многу сложен процесот на комуникација, која ги
вклучува активностите на СЗО, во насока на развивање на соработка со нејзините целни групи, кои
можат да бидат внатрешни и надворешни.Една од главните карактеристики на добар говор е да се донесе
можност за реализација на внатрешните односи со јавноста и комуникација со пациентите. Денес
информациите патуваат многу брзо. Како ќе ја испратиме, примиме и која е содржината на
информацијата е избор помеѓу кој се разликуваме помеѓу себе, избор помеѓу кој се разликуваат добрите
од помалку добрите. Како да управуваме со информациите е вештина која се стекнува и усовршува, и не
прави да бидеме подобри и поуспешни во секојдневното живеење и делување.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Health sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Gordana Panova
Date Deposited: 02 Nov 2016 13:32
Last Modified: 02 Nov 2016 13:32
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16569

Actions (login required)

View Item View Item