Улогата на раководителите и нивното влијание за организациско однесување на вработените, со осврт на МВР Улогата на раководителите и нивното влијание за организациско однесување на вработените, со осврт на МВР

Arsovski, Sasko (2016) Улогата на раководителите и нивното влијание за организациско однесување на вработените, со осврт на МВР Улогата на раководителите и нивното влијание за организациско однесување на вработените, со осврт на МВР. Masters thesis, Goce Delcev University Stip.

[thumbnail of лекториран магистерски труд  -Cашко Арсовски.pdf]
Preview
Text
лекториран магистерски труд -Cашко Арсовски.pdf

Download (994kB) | Preview

Abstract

Организациското однесување како научна дисциплина која е насочена кон истражување на факторите коишто имаат влијание на однесувањето на вработените во организацијата во последниот временски период доживува вистински развој.
Организациското однесување го опфаќа носењето на конкретни одлуки за организацијата, по пат на целосно осознавање на сите концепции и постоечки техники со коишто се овозможува поквалитетен процес на управување со однесувањето на вработените во организацијата.
Организациското однесување претставува научна дисциплина којашто континуирано се развива во последниот временски период. Тоа претставува збир на повеќе различни модели и теории на однесување, затоа што ваквото однесување прави обид за да ги осветли настаните кои се случуваат во организацијата, со цел за да се постигне реализирање на поставените организациски цели.
Организациското однесување во МВР претставува научна област што го истражува однесувањето на вработените во организацијата, при што со негова помош се анализираат сите оние концепти на однесување на вработените со цел да биде осознаена организациската природа на вработените.
Клучни зборови: организациско однесување, МВР, раководители, организација.

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Katerina Hadzi-Vasileva
Date Deposited: 12 Oct 2016 10:51
Last Modified: 12 Oct 2016 10:51
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16429

Actions (login required)

View Item View Item