Интернет базирано управување на системи

Angelkov, Dimitrija and Martinovska Bande, Cveta (2016) Интернет базирано управување на системи. Knowledge - International Journal, Scientific and Applicative Papers, 12 (1). pp. 237-240. ISSN 1857-92

[thumbnail of IKM_DACM.pdf]
Preview
Text
IKM_DACM.pdf

Download (775kB) | Preview
Official URL: http://www.ikm.mk

Abstract

Во последните години дизајнирани се повеќе системи контролирани преку интернет, како и
решенија за надгледување на вградливи системи, најчесто сензорски системи. Интернет базираното
управување на системи е актуелно со оглед на се поголемата примена на сензорските мрежи во различни
области, како полјоделство, заштита на животната средина, здравствена заштита итн. Овој труд
претставува практично решение со кое се овозможува преку опрема со релативно ниска цена на чинење
да се добие квалитетно надгледување и управување на системи на далечина.

Item Type: Article
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Cveta Martinovska Bande
Date Deposited: 23 Sep 2016 10:05
Last Modified: 23 Sep 2016 10:05
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16286

Actions (login required)

View Item View Item