Современи предизвици на претприемништвото и туризмот во Република Македонија

Serafimova, Mimoza and Petrevska, Biljana and Jakovlev, Zlatko and Koteski, Cane and Zezova, Aleksandra (2016) Современи предизвици на претприемништвото и туризмот во Република Македонија. Project Report. Универзитет „Гоце Делчев“, Штип, Македонија.

[thumbnail of Sovremeni predizvici na pretpriemnistvoto i turizmot vo Republika Makedonija.pdf]
Preview
Text
Sovremeni predizvici na pretpriemnistvoto i turizmot vo Republika Makedonija.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Монографијата „Современи предизвици на претприемништвото и туризмот во Република Македонија“ ќе се користи како помошно наставно
средство по предметите Претприемништво, Промотивни активности, Основи на туризмот,
Туристичка картографија и Култура на изразување и комуникација. Предложениот
ракопис е во согласност со наставните програми предвидени за нааведените предмети на
Факултетот за туризам и бизнис логистика – Штип, за студиските насоки: Туризам, Бизнис
администрација и Бизнис логистика. Тоа значи дека предложениот ракопис ја опфаќа
наставната програма по наведените предмети.Монографија од оваа област со сличен или ист наслов не постои. Овој ракопис
претставува новитет во научната област и како таков ги задоволува барањата на наставната
материја.Ракописот методолошки е структуриран во пет глави кои меѓу себе се надополнуваат,
а во секоја од нив се разработени основните поставки, потребата и значењето на
претприемништвото и туризмот во Република Македонија.

Item Type: Monograph (Project Report)
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 31 May 2016 10:18
Last Modified: 31 May 2016 10:18
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15878

Actions (login required)

View Item View Item