Културно наследство - интерна скрипта на предавања, презентации и слајдови

Dimitrov, Nikola (2011) Културно наследство - интерна скрипта на предавања, презентации и слајдови. . (Unpublished)

[thumbnail of Никола В. Димитров,2011,Културно наследство,интерна склипта на предавања и презентации,збирка слајдови,pdf.pdf]
Preview
Text
Никола В. Димитров,2011,Културно наследство,интерна склипта на предавања и презентации,збирка слајдови,pdf.pdf

Download (13MB) | Preview

Abstract

Содржински се опфатени шест посебни наставни теми, кои културното наследство го обработуваат во глобални и национални рамки. Станува збор за следните теми: Вовед во културното наследство; Туристичко историско – географски преглед на уметноста и културата во светот и Македонија (распределена по временски период од најстарите времиња до денес); Регионален преглед на културното наследство во Македонија; Етнографско наследство; Културен туризам, валоризација и менаџмент; Културен туризам и валоризација на културното наследство во Македонија.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 19 Feb 2016 13:26
Last Modified: 19 Feb 2016 13:26
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15511

Actions (login required)

View Item View Item