Методика на наставата по географија

Dimitrov, Nikola (2012) Методика на наставата по географија. . (Unpublished)

[thumbnail of Никола В. Димитров (2012) Методика на настава по географија, предавања-презентации,pdf.pdf]
Preview
Text
Никола В. Димитров (2012) Методика на настава по географија, предавања-презентации,pdf.pdf

Download (5MB) | Preview

Abstract

Секој наставен предмет има своја методика.
Предметот на географската методика го чината целите, задачите, методите и средствата на географскотот образование. Методиката на наставата по географија се занимава со проучување на сите проблеми поврзани со географската настава, како и примената на дидактичките принципи, наставните методи, форми, инструменти и техники применливи во настаната по географија. Како и начините и формите за оценување, усвојување и примена на географските знаења, специфичните форми на географско мислење, географска култура, географска технологија, географски системи и сл.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 17 Feb 2016 12:32
Last Modified: 17 Feb 2016 12:32
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15490

Actions (login required)

View Item View Item