Обем на истражните геомеханички работи и носивоста на почвите според Еврокод 7 (ec7)

Angelova, Aleksandra and Karanakova Stefanovska, Radmila and Popovski, Risto and Panov, Zoran (2015) Обем на истражните геомеханички работи и носивоста на почвите според Еврокод 7 (ec7). In: First International Conference of Applied Sciences ICAS 2015, 7-8 May 2015, Tetovo, Republic of Macedonia.

[thumbnail of Trud Tetovo 1.pdf]
Preview
Text
Trud Tetovo 1.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Во овој труд презентирана е методологија за обемот на истражните геомеханички работи и носивоста на
почвите според Еврокод 7. Притоа демонстриран е начинот на дефинирање на геомеханичките
истражни работи, како што се: бројот, распоредот и длабочината на истражните работи за различни
типови на градежни објекти и прикажан е начинот на пресметување на носивоста на почвите во
дренирани и недренирани услови.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Radmila Karanakova Stefanovska
Date Deposited: 05 Feb 2016 12:12
Last Modified: 05 Feb 2016 12:12
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15294

Actions (login required)

View Item View Item