Boskov, Tatjana and Taskov, Nako (2015) Угостителство-умешност и занимање - практикум. ISBN 978-608-244-187-0.
Full text not available from this repository.Abstract
Послужувањето гости и создавањето производи се такви различни активности кои
подразбираат разни принципи на управување и концепти. На најосновно ниво,
угостителството како индустрија се состои од организации кои им нудат на гостите
љубезност, професионална храна, пијалоци, сместување и услуги, поединечно
или во комбинација. Но угостителството е многу повеќе од хотели и
ресторани.Следствено на ова, индустријава може да се дефинира на многу
начини. Проширената дефиниција вклучува тематски паркови, авиокомпании,
центри за игри, бродови за крстарење, сајмови, планирање на состаноци и
конвенциски организации.
Предизвикот за сите организации во оваа индустрија е да обезбеди нејзиниот
персонал секогаш да нуди одредено ниво на услуги кои нивните гости го
посакуваат и очекуваат-во секое време, совршено.
Item Type: | Teaching Resource |
---|---|
Subjects: | Social Sciences > Economics and business |
Divisions: | Faculty of Tourism and Business Logistics |
Depositing User: | Tatjana Boskov |
Date Deposited: | 26 Jan 2016 12:21 |
Last Modified: | 26 Jan 2016 12:21 |
URI: | https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15033 |
Actions (login required)
View Item |