Граѓанско општество - практикум

Stojanovski, Strasko (2016) Граѓанско општество - практикум. ISBN 978-608-244-268-6.

Full text not available from this repository.

Abstract

Учебното помагало „Граѓанско општество - практикум“ е наменет за практично инволвирање на студентите и реализација на вежбите по предметот Граѓанско општество, кој како изборен предмет се слуша како изборен предмет со неделен фонт на часови 2+1, на Правниот факултет на студиските програми Правни студии, Применета политика и дипломатија и Новинарство и односи со јавноста, во текот на зимскиот семестар.
Овој труд ги разработува проблемите поврзани со општите релации на граѓанското општество, како генерална дисциплина која го проучува асоцијативниот карактер на општеството, правната регулација на слободата на здружување, како дел од македонскиот општествен и институционален контекст.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Political Science
Social Sciences > Sociology
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Strasko Stojanovski
Date Deposited: 07 Mar 2016 09:52
Last Modified: 07 Mar 2016 09:55
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14979

Actions (login required)

View Item View Item