Слобода на медиумите

Majhosev, Andon (2015) Слобода на медиумите. Годишен зборник на Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип (5). pp. 1-7. ISSN 1857-8713 (In Press)

[thumbnail of AM 1.pdf]
Preview
Text
AM 1.pdf

Download (674kB) | Preview

Abstract

Во овој труд се анализира важноста на слободата на медиумите, како универзална демократска вредност. Исто така, во трудот се потенцираат најголемите противници на слободата на медиумите, а се содржани и најважните мерила и критериуми воспоставени од страна на меѓународни организации и институции, чија основна мисија е борбата за подобрување на слободата на медиумите и слободата на изразување во светот. Во трудот е обработено и прашањето на цензурата и автоцензурата како фактори на ограничување на слободата на медиумите и слободата на информирање.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: медиуми, слобода на медиумите, цензура, автоцензура
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Media and communications
Social Sciences > Political Science
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Andon Majhosev
Date Deposited: 21 Jan 2016 10:48
Last Modified: 21 Jan 2016 10:48
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14951

Actions (login required)

View Item View Item