Modern computer method for planning and simulation of fire scenarios and emergency evacuation plans in underground mines

Adjiski, Vancho (2014) Modern computer method for planning and simulation of fire scenarios and emergency evacuation plans in underground mines. In: Технологија на подземна и површинска експлоатација на минерални суровини, 14 Nov 2014, Radovis, Macedonia.

[thumbnail of podeks_2014.pdf]
Preview
Text
podeks_2014.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Пожарите претставуваат едни од најсериозните опасности кои можат да настанат при работа во рудник за подземна експлоатација. Во случај на пожар, евакуацијата на луѓето може да биде исклучително тешка. Примарна цел на овој труд е да се прикаже современ компјутерски пристап за планирање, моделирање и симулација на пожарните сценарија кои можат да настанат во рудниците за подземна експлоатација и врз основа на овие резултати да се одредат безбедните патишта за евакуација и спасување на сите вработени.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Materials engineering
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Stojance Mijalkovski
Date Deposited: 20 Jan 2016 13:30
Last Modified: 21 Aug 2017 06:53
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14790

Actions (login required)

View Item View Item