Скрипта по клиничка биохемија

Janikevik Ivanovska, Danijela and Atanasova, Marija (2015) Скрипта по клиничка биохемија. ISBN 978-608-244-262-4.

Full text not available from this repository. (Request a copy)

Abstract

Скриптата дава можност и за стекнување на основните принципи и методи во одредување на различни групи соединенија кои исполнуваат важна функција во организмот на човекот, како и самите процеси на метаболизмот. Развојот на клиничката биохемија е во нагорна линија, што придонесува за постојано воведување на нови анализи, а со самото тоа и употреба на нови генерации од биохемиски и имунолошки анализатори сè со
цел добивање поконкретни и валидни резултати кои се од витално значење за човекот.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Danijela Janikevik
Date Deposited: 28 Dec 2015 13:49
Last Modified: 28 Dec 2015 13:49
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14722

Actions (login required)

View Item View Item