Практикум по просторно планирање

Dimitrov, Nikola and Miteva, Natasa (2014) Практикум по просторно планирање. ISBN 978-608-244-128-3.

Full text not available from this repository.

Abstract

Просторното планирање како комплексна дејност има посебно интердисциплинарно значење. Планирањето на просторот не може да се замисли без примена на општи и посебни детерминанти, методи, модели и критериуми за вреднување и одржливост.
Во таа насока, Практикумот содржи основни елементи за препознавање на теоријата на транспортните трошоци, улогата на третманот на разновидната елаборација на просторни планови според целите и намената, практични примери за критериуми за валоризација, локациони фактори, методи за избор на туристички локации и опремување на просторот со туристички објекти.
Практикумот е наменет, пред сè, за студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика. Преку е-практикумот се обидуваме да опфатиме материја по просторно планирање која се изучува на студиските програми Бизнис логистика и Туризам.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 09 Dec 2015 10:04
Last Modified: 09 Dec 2015 10:04
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14375

Actions (login required)

View Item View Item