Просторно планирање - скрипта

Dimitrov, Nikola (2012) Просторно планирање - скрипта. ISBN 978-608-4708-09-4 .

Full text not available from this repository.

Abstract

Поаѓајќи од фактот дека просторното планирање е многу комплексна дејност, авторот на учебното помагало, скрипта по Просторно планирање, прави обид, на студентите на Факултетот за туризам и бизнис логистика да им ги презентира основните и новите сознанија од оваа интердисциплинарна област.

При подготовувањето на текстот, посебно внимание, е дадено, истиот да биде поедноставен и покорисен за студентите. Во таа смисла, во елаборацијата на материјалот по теми, поттеми и содржини, користени се актуелни состојби кои се значајни за просторното планирање.

Проблематиката која се обработува во скриптата, е поделена во два дела: општ и посебен. Во општиот дел, обработени се најважните теми кои се составен дел, потоа теми кои произлегуваат и теми кои зависат од просторното планирање. Во посебниот дел, во оптимални рамки, обработени се соодветни теми за студентите на ФТБЛ, односно теми од просторното планирање посветени на туризмот, планирањето на туристички центри, региони, планирање на одржлив туризам и слично.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 09 Dec 2015 09:59
Last Modified: 09 Dec 2015 09:59
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14374

Actions (login required)

View Item View Item