Глобализирани Словени - проблеми и перспективи, со примери од македонскиот јазик

Golakov, Kostadin (2011) Глобализирани Словени - проблеми и перспективи, со примери од македонскиот јазик. Зборник на научни трудови, Втора меѓународна научна конференција „Културен дијалог: Исток - Запад (Култура, Славјанство и Економија), 2.

[thumbnail of ГЛОБАЛИЗИРАНИ СЛОВЕНИ – ПРОБЛЕМИ И ПЕРСПЕКТИВИ, СО ПРИМЕРИ ОД МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК.pdf] Text
ГЛОБАЛИЗИРАНИ СЛОВЕНИ – ПРОБЛЕМИ И ПЕРСПЕКТИВИ, СО ПРИМЕРИ ОД МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК.pdf

Download (163kB)

Abstract

Секојдневниот брз развој во современото живеење придонесува постојано менување на вредностите од една страна, а од друга страна предизвикува и забуна во општеството во однос на заземањето став кон тие промени. Постојат многу факти кои потврдуваат дека словенските народи се првите кои ги чувствуваат ефектите од глобализацијата. Научниците кои се занимаваат со славистика, тврдат дека веќе се видливи и позитивни, и негативни резултати од овој процес.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Kostadin Golakov
Date Deposited: 26 Nov 2012 10:12
Last Modified: 26 Nov 2012 10:12
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/1427

Actions (login required)

View Item View Item