Етички аспекти на сестринската практика

Panova, Gordana and Dzidrova, Violeta and Nikolovska, Lence and Jovevska, Svetlana and Sumanov, Gorgi (2015) Етички аспекти на сестринската практика. Меѓународен дијалог: Исток - запад (култура, славјанство и економија), 2 (3). pp. 85-87. ISSN 1857-9299

[thumbnail of ZBORNIK_6_PSIHOLOGIJA_i_web.pdf]
Preview
Text
ZBORNIK_6_PSIHOLOGIJA_i_web.pdf

Download (219kB) | Preview

Abstract

Испитаници, идеи и можност на студентите за запазване на достоинството на пациентот како основен принцип на сите медицински дејности. Цел: на испитувањето е да
се добијат информации за вниманието, с професионалноста и почитување кон личността на пациентот, за да зголемување на довербата и соработката и како тие принципи се прифакат и толкуват од пациентите.Материјали и методи: За целта на истражувањето е спроведена анонимна анкета меѓу студентите-дипломирани медицински сестри од прва и третта година.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Lence Nikolovska
Date Deposited: 27 Oct 2015 13:54
Last Modified: 27 Oct 2015 14:54
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14078

Actions (login required)

View Item View Item