Социологија на правото - Практикум

Stojanovski, Strasko (2013) Социологија на правото - Практикум. ISBN 978-608-4708-89-6.

Full text not available from this repository.

Abstract

Во овој практикум се поместени делови од делата на Макс Вебер, Емил Диркем и Карл Маркс. Исто така во практикумот се презентирани извадоци од современи автори, а од значење за Социологијата на правото. Во вториот дел е разработен Деловникот за работа на собранието на Република Македонија, како и процедурата за донесување на закони.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Political Science
Social Sciences > Sociology
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Strasko Stojanovski
Date Deposited: 14 Aug 2015 10:30
Last Modified: 14 Aug 2015 10:30
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13687

Actions (login required)

View Item View Item