Социологија на правото- Скрипта

Stojanovski, Strasko (2013) Социологија на правото- Скрипта. ISBN 978-608-4708-88-9.

Full text not available from this repository.

Abstract

Во скриптата се опфатени предметните содржини кои се изучуваат по предметот социологија на правото. Освен предметот на проучување и историскиот развој, опфатени се и теоретските основи на општата социологија и социологијата на правото на Макс Вебер, Емил Диркем и Карл Маркс. Во вториот дел освен основите на Македонското демократско општество, се разработува и процесот на донесување на закони, како и односите а семејството, религијата, моралот и културата со правото.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Political Science
Social Sciences > Sociology
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Strasko Stojanovski
Date Deposited: 14 Aug 2015 10:25
Last Modified: 14 Aug 2015 10:25
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13686

Actions (login required)

View Item View Item