Правилната исхрана на доенчињата како фактор за намалување на ризикот од незаразни заболувања

Zisovska, Elizabeta (2011) Правилната исхрана на доенчињата како фактор за намалување на ризикот од незаразни заболувања. In: Работилница - развивање на акционен план за исхрана кај децата и жените во репродуктивниот период со здравствено економска анализа, 31 Oct 2011, Skopje, Macedonia.

[thumbnail of Pravila na ishrana na doencinja.pdf]
Preview
Text
Pravila na ishrana na doencinja.pdf

Download (666kB) | Preview

Abstract

Поновите докази сугерираат дека доењето може да има бенефит во долгорочниот исход, вклучувајки го намалувањето на ризикот од кардиоваскуларните заболувања, дебелината, атопија, неоплазми остеопороза и др други незаразни заболувања.

Item Type: Conference or Workshop Item (Lecture)
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Elizabeta Zisovska
Date Deposited: 13 Jul 2015 11:29
Last Modified: 14 Jul 2015 10:37
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13585

Actions (login required)

View Item View Item