Значењето на препораките базирани на докази во стоматологијата

Zisovska, Elizabeta and Zdravkovska, Milka (2014) Значењето на препораките базирани на докази во стоматологијата. In: Медицина и стоматологија базирана на докази - Научен симпозиум, 18 Oct 2014, Stip, Macedonia.

[thumbnail of Medicina i stomatologija bazirana na dokazi.pdf]
Preview
Text
Medicina i stomatologija bazirana na dokazi.pdf

Download (633kB) | Preview
[thumbnail of Симпозиум-октомври 2014.CШтип.pdf]
Preview
Text
Симпозиум-октомври 2014.CШтип.pdf

Download (3MB) | Preview
[thumbnail of СБД.pdf]
Preview
Text
СБД.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Во трудот се презентираат методите на добрата стоматолошка пракса, и начините на креирање на препораки во стоматологијата.
Имплементацијата на препораките базирани
на докази во стоматологијата е неопходна, а
не само потребна;
 со развојот на медицинската и
стоматолошката технологија, многу е брз
продорот на информациите, па проверката
на нивната точност и непристрасност би била
скоро неможна;
 Стоматолозите се пред предизвикот да се
справуваат со софистицираните потреби на
пациентите и нивните барања.

Item Type: Conference or Workshop Item (Lecture)
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Elizabeta Zisovska
Date Deposited: 13 Jul 2015 11:20
Last Modified: 07 Aug 2015 10:35
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13573

Actions (login required)

View Item View Item