Предлог решение за имплементирање на информационо управувачки систем во општина Дојран

Taskov, Nako and Andonovikj, Vladan and Metodijeski, Dejan and Lazarevski, Ilija (2012) Предлог решение за имплементирање на информационо управувачки систем во општина Дојран. In: Туризмот во Дојранскиот регион, Dojran. (Submitted)

[thumbnail of Implementacija na informaciono upravuvacki sistem za opshtina Dojran.pdf] Text
Implementacija na informaciono upravuvacki sistem za opshtina Dojran.pdf

Download (242kB)

Abstract

Предмет на оваа статија се информационите системи и нивната улога во развојот на туризмот со посебен осврт на можностите за имплементација на информационо управувачки систем за општина Дојран. Во првиот дел од трудот разгледани се карактеристиките на информационите системи и нивната синергија со туризмот. Во вториот дел се опфаќаат и објаснуваат потенцијалите кои ги нудат информационите системи. Во заклучокот се наведени придобивките од имплементацијата на ваков систем за општина Дојран.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Dejan Metodijeski
Date Deposited: 20 Nov 2012 14:57
Last Modified: 20 Nov 2012 14:57
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/1352

Actions (login required)

View Item View Item